Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Sportskytteförbundet


Tisdag den 22 augusti genomför Riksidrottsförbundet en förändring i IdrottOnline. Då lanseras en funktion som påverkar hur mycket av ert medlemsregister som ni föreningar visar och/eller delar med Svenska Skyttesportförbundet, SvSF.
 
Kansliet får in förfrågningar om att Polismyndigheten inte gör en återkommande besiktning av skjutbanan då det gällande skjuttillståndet har gått ut. Man undrar då hur man ska göra.
 
Fram till och med den 25 augusti kan er förening ansöka om LOK-stöd för den ungdomsverksamhet (för dem 7-25 år) som ni har haft första halvåret i år. Det kan ge fina extra kronor till er fortsatta verksamhet.
 
Två medaljer igår och tre medaljer idag. EM i Baku 2017 har varit bra för Sverige och de sista två dagarna lyckades de pålitliga viltmålsskyttarna sätta ytterligare guldkant på mästerskapet. Torsdagen innehöll seniorguld och juniorsilver individuellt
 
Lagguld på nytt landslagsrekord och dubbelseger genom Jesper Nyberg och Emil Martinsson. Inte undra på att stämningen var på topp i svensklägret då viltmålsgrenen regelbundna lopp avgjordes vid EM i Baku på onsdagen.
 
Lagbrons till Sverige och i finalen individuellt brons till Stefan Nilsson från Trelleborg. Det blev facit då lerduveskyttarnas del av EM i Baku avslutades under tisdagen.
 
Smålänningen Karl Olsson, från Torsås men boende i Eskilstuna, har varit aktivast i den svenska EM-truppen med fem starter. Tisdagens avslutande standardgevär på 300 meter gav så äntligen en bronsmedalj.
 
Vindarna var återigen tuffa på skjutbanorna i Baku, där EM i skytte pågår fram till och med torsdag. För Karl Olsson, Eskilstuna, innebar det en 15:e placering i helmatchen över 3x40 skott.
 
Dagarna innan EM i Baku drog igång höll European Shooting Confederation sitt General Assembly i Baku.
 
I nationellt svenskt gevärsskytte tävlar killar och tjejer integrerat i samma klasser. Lite på väg är ISSF genom att inför mixed i olika discipliner. Vid EM i Baku avgjordes en inofficellt mixed på 300 meter, med svenskt silver som facit.
 
Söndagens riktigt tuffa vindförhållanden påverkade skyttarna på lerduvebanorna likaväl som på gevärsbanan. Therese Lundqvist kämpade tappert men fick finna sig i 63 träffar och en 15:e placering bland 36 deltagare.
 
Det svenska herrlaget var två poäng från pallen och Elin Åhlin en poäng från pallen då herrarnas 60 skott liggande och damernas 3x20 skott på 300 meter avgjordes vid EM i Baku på söndagen.
 
Riktigt härliga nyheter nådde oss från EM i Baku på lördagsmorgonen. Guld och brons individuellt och lagguld blev skörden i damernas 60 skott liggande på 300 meter.
 
Josefine Thörnkvist spurtade upp sig ett par placeringar till en slutlig 18:e placering då damjuniorernas sportpistol avslutades på EM i Baku under fredagen.
 
Flera svenskar har tävlat på EM i Baku idag. Bästa placeringarna svarade Lotten Johansson och Rickard Levin Andersson för i 3x20 skott och trap, på 19:e respektive 26:e plats. Utöver dessa grenar har damjuniorernas sportpistol inletts.
 

Postadress:
Hässleholmsortens JSK - Skyttesport
Agneta Johansson, Vedema 3222
28020 Bjärnum

Kontakt:
Tel: 0451-000000
E-post: This is a mailto link

Se all info